• Suddenly unable to log into your ZooVille account? This might be the reason why: CLICK HERE!

Topik offtopowy do dyskusji o wszystkim ⚡️

Nikt nic nie odpisał bo topik jest zablokowany dla uzytkowników i nikt nie odpisze nawet jakby chciał.

Screenshot_20240331_134400_Opera.jpg

Masz tu dowód w postaci screenshota.

Seb

Założyłeś ten topik na grupach a nie na forum, dlatego nikt nie odpisuje bo nikogo nie ma w grupie, którą swoim tematem stworzyłeś.
Poza tym topik stworzony przez ciebie już istnieje na dziale polskim a także w ogólnym dziale angielskojęzycznym. Zakładanie nowego bez sprawdzenia czy podobne wątki istniały - nie miało sensu.

Seb

Założyłeś ten topik na grupach a nie na forum, dlatego nikt nie odpisuje bo nikogo nie ma w grupie, którą swoim tematem stworzyłeś.
Poza tym topik stworzony przez ciebie już istnieje na dziale polskim a także w ogólnym dziale angielskojęzycznym. Zakładanie nowego bez sprawdzenia czy podobne
Bardzo skomplikowane proste rzeczy...:)

Z calym szacunkiem ale sa tu osoby ktore przez wiele miesiecy przez nikogo nie sa zidentyfikowane jako oszusci.
A inni po jednym wpisie sa oceniani jako boty....:)

Wystarczy zajrzeć do profilu delikwenta, sprawdzić posty i łatwo wyciągnąć wnioski że albo to bot albo ktoś kto nie ogarnia podstaw forumingu i ortografii szukając kogoś do poznania w niewłaściwym temacie.
Wiem, czepiam się ale widziałam wiele rzeczy na różnych forach i pewien schemat się powtarza wszędzie (wnioskując po charakterystyce pierwszych postów): albo bot, albo trol, albo spermiarz albo nieogar.

Please change my mind ?

Meg

....Okiem wytrawnej forumowiczki. Nie mam watpliwosci ze doswiadczenie w kazdym aspekcie zycia daje duza przewage.
Natomiast zastanawia mnie czy az taka znajomosc tego srodowiska nie wypacza troche obrazu....;-)

Z calym szacunkiem ale sa tu osoby ktore przez wiele miesiecy przez nikogo nie sa zidentyfikowane jako oszusci.
A inni po jednym wpisie sa oceniani jako boty....:)
Wystarczy zajrzeć do profilu delikwenta, sprawdzić posty i łatwo wyciągnąć wnioski że albo to bot albo ktoś kto nie ogarnia podstaw forumingu i ortografii szukając kogoś do poznania w niewłaściwym temacie.
Wiem, czepiam się ale widziałam wiele rzeczy na różnych forach i pewien schemat się powtarza wszędzie (wnioskując po charakterystyce pierwszych postów): albo bot, albo trol, albo spermiarz albo nieogar.

Please change my mind ?

Meg
Popieram. Osoby, które tak zaczynają na forum trzeba omijać. Co do tzw oszustów, obserwuje różne osoby na forum i widzę, że czasem mylą się (lub zaprzeczają) w "zeznaniach", ale też nie oczekujmy, że na takim forum, ktoś będzie 100% prawdomówny i będzie się odsłaniał. Gorsze dla mnie przypadki to gdy ktoś próbuje na dzień dobry wyciągnąć informacje wrażliwe, opowieści o doświadczeniach czy oferuje zdjęcia/filmy poniżej 15lat. To jest ciężki kaliber, prowokacja albo komuś trzeba obciąć *****.

Sadze ze prawdomownosc jest wartoscia obowiazujaca wszedzie i uwazam ze ta spolecznosc nie powinna byc wyjatkiem. Autentycznoac jest wyrazem szacunku dla rozmowcy i sama w sobie ten szacunek buduje. Na forum jesli ktos z jakis wzgledow nie chce napisac prawdy moze powiniem po prostu nic nie pisac.
Kwestii ponizej 15lat nie skomentuje bo nawet nie chce o tym myslec....o pisaniu nie wspomne.

Prawdomówność jest bardzo ważna w życiu, tylko zastanów się jakie mogą czekać cię zagrożenia z powodu aktywności na forum. Zaufanie dla mnie to jest coś co buduje się po latach prób i nikomu nie ufam na dzień dobry. A na forum jestem, żeby popisać z ciekawymi osobami, a nie budować jakieś nie wiadomo jakie relacje. Dziś jestem, jutro może mnie nie być.

Pisze w szerszym kontekscie....nie ograniczam sie jedynie do tego forum a calego portalu.
Czy ciekawa osoba moze byc ktos kto sciemnia i udaje kogos kim nie jest.
Kazde miejsce jest dobre do budowania fajnych relacji. Ale zeby cokolwiek sie takiego zadzialo musisz zwrocic czyjas uwage swoja autentycznoscia ( czy prawodomownoscia o ktorej tu piszemy).
Bedac fikcyjnym odbierasz sobie te szanse i stajesz sie osoba ktora dzis jest a jutro jej nie ma.

A czy istotne jest czym ktoś w życiu zajmuje się lub gdzie dokładnie mieszka, albo jak ma na imię czy data urodzenia? To są dane wrażliwe, a gdy masz komplet to możesz taką osobę w łatwy sposób odnaleźć. Czy istotne jest jeśli podam, że mam 35 lat, a na prawdę mam np 33? Podawanie czym kto zawodowo zajmuje się, może też niektórych odstraszyć :D Pewne rzeczy można sobie wyjaśnić, gdy zbuduje się zaufanie. Troszkę mam życiowego doświadczenia i wiele znam doświadczeń/przypadków innych, nie chciałbyś wiedzieć do czego ludzie są zdolni...

Pisze w szerszym kontekscie....nie ograniczam sie jedynie do tego forum a calego portalu.
Czy ciekawa osoba moze byc ktos kto sciemnia i udaje kogos kim nie jest.
Kazde miejsce jest dobre do budowania fajnych relacji. Ale zeby cokolwiek sie takiego zadzialo musisz zwrocic czyjas uwage swoja autentycznoscia ( czy prawodomownoscia o ktorej tu piszemy).
Bedac fikcyjnym odbierasz sobie te szanse i stajesz sie osoba ktora dzis jest a jutro jej nie ma.
Z tego co piszesz wynika, że jesteś młody, a więc życzę ci w miarę bezbolesnego zdobywania doświadczeń.

Zgadzam sie z Toba. Nie zdarzylo mi sie zeby ktos oczekiwal przedstawiania sie z imienia i nazwiska. Jesli ktos tego oczekuje mozna zwyczajnie odmowic odpowiedzi na to pytanie. Wykonywany zawod moze sugerowac z kim mamy do czynienia. Jest roznica czy rozmawiasz z Polskim pilkarzem (nie ublizajac nikomu) czy z prezesem firmy....:)
Lokalizacja tez jest dosc istotna w kontekscie realnych znajomosci nie wstydze sie podac ze mieszkam w Warszawie ale chyba tez nikt nie oczekuje zeby podawac dokladny adres.
Jestem w stanie tez zrozumiec ze nikt nie napisze ze mieszka w Malkini albo Zwoleniu.
Ale informacja podajaca polozenie wzgledem wiekszego miasta chyba jest wystarczajaca.
Bardziej chodzi mi raczej o to ze zdarza sie ze rozmawiasz z osoba ktora podaje sie za kobiete a jest jakims gowniarzem.

W kwestii mojego wieku ciekaw jestem po czym mnie zdemaskowales...:) i co to znaczy dla Ciebie "mlody"...:)

Last edited:
Wracam. Parę chwil mnie nie było i cóż widzę? Forum jeszcze w fazie snu zimowego jest chyba, nic tu nie dzieje się. Może wszyscy już grilla odpalają ?
Naród przeciera oczy ze zdumienia że słońce świeci i libido drgnęło ;) może ciut się skostniała społeczność rozrusza...

Jedni milczą inni poznają w realu osoby z forum :)
ale fakt pogoda w majówkę rozpieszczała ładnie, aż żal wracać do pracy jutro, no ale jak mus to mus
na karmę dla mojego ciapka nikt mi nie da zwłaszcza że skubany zjada wiecej niż ustawa przewiduje a suchej ruszyć nie chce hahahahaha

Back