No to cieszę się że widzisz i dostrzegasz różnicę między tymi którzy drukują pieniądze i defraudują je w imię ludu a tymi którzy dają Ci wolną rękę nieprzeszkadzają w zarabianiu. W socjalizmie nawet państwo mające 4 złoża ropy na kuli ziemskiej zbankrutowało.
Co do wolności jednostki i wolności mniejszości jaką by ona nie była to twoja wolność się kończy tam gdzie zaczyna moja- prosta zasada. I tak warto żyć
te wszystkie dziwolągi panie napakowane testosteronem zaimkowcy to bardziej mnie bawią niż traktuje ich na serio ale na ich barkach dźwiga się i nasze postulaty ( niestety)
Szkoda że nie mamy innej poważniejszej reprezentacji. ZOO- w wersji nie opresyjnej w stosunku do zwierząt powinno być dozwolone i nie sankcjonowane. Mi osobiście przypadł do gustu pomysł mojego znajomego z Otwartych Klatek - żeby zwierzęta miały status osoby ułomnej- czyli takiej która może i nie ma głosu ale ma prawa i w której to imieniu przemawia kurator - pełnomocnik.
Jeżeli dochodzi np do bolcowania i łapiemy takiego osobnika to sprawa wygląda tak jakby zgwałcił niepełnosprawnego intelektualnie. Nie trzeba dalej tłumaczyć że szło by to pod paragraf ale masz zysk jako środowiska jest taki że mamy wolną rękę i nie jesteśmy ograniczeni opresyjnym prawem zakazującym wszystkim wszystkiego co do istoty