Czytałem trochę o rządzie w Nowej Zelandii i Australii, mają to dość dobrze przemyślane. Zawsze są jakieś niesnaski, ake takie życie XD
Covid całkiem dobrze pokazał, że są ogarnięci.
Covid całkiem dobrze pokazał, że są ogarnięci.
Ooo dokładnie toOgólnie kupa gówna śmierdzącego, jak większość "kultury popularnej". Takie widowisko, żeby lud miał na co popatrzeć i zapomnieć o szarej codzienności.
Słabe, ale nie chodzi tylko o nasze medale, ale ogólnie, wizualnie, organizacyjnie, politycznie. Otwarcie bardzo prowokacyjne i raczej niesmaczne. Lewica musiała robić mocne wygibasy żeby tłumaczyć transfaceta bijącego kobiety.Igrzyska i po igrzyskach. Było trochę dram, memicznych sytuacji. Co ogólnie sądzicie i IO w Paryżu i co zapamiętacie najbardziej?
Piłsudski określał się socjalistą, co dziś można by uznać za prawicowe poglądy...Tylko że od bardzo dawna nie istnieje już podział lewica prawica centrum... Piłsudski co wielu zdziwi był LEWICĄ i zadeklarowanym komunistą. PiS łapał się już pod skrajną prawicę, centrum oraz centrum z wychyleniem prawicowym. Podział od dawna nie jest tak prosty i określa się go już na 18 osiach. U mnie w jednym z tych testów wyszło 80% na militaryzm na przykład. Oraz 60% na nacjonalizm. Militaryzm to kult/pogląd państwa o wzorze militarnym jak Szwajcaria na przykład
Hiszpańskojęzyczna jest spora część świata, a legal w UE to Finlandia, Węgry, RumuniaIlość materiałów z tego kraju może to sugerować
Czyli jednak dobrze przewidywałem...Prokuratura umorzyła śledztwo przeciwko popkowi
Za legislację odnośnie broni Australia ma u mnie dożywotniego bana. Ha tfu na nich. Świat schodzi tak na psy. Niedługo to już będzie można sobie tym w łeb pierdolnąć z tym wszystkim.
Wymień kraje tzw. Północy, gdzie dostęp do broni nie jest ograniczany? USA i długo nic. O Polsce to już lepiej nie wspominać...Tymi narzędziami akurat się nie interesowałem. Miałem na myśli broń w rozumieniu potocznym, tj. broń palną.
Tak, bardzo upadliśmy jako cywilizacja. Czas umierać.Wymień kraje tzw. Północy, gdzie dostęp do broni nie jest ograniczany? USA i długo nic. O Polsce to już lepiej nie wspominać...
Podzielam ten optymizm, jesteśmy uprzywilejowani nawet w Europie, bo mamy bezpieczeństwo i spokój w przestrzeni publicznej.E bez przesady. Są kraje gdzie jest dużo gorzej z warunkami do życia. Nie chciałbyś się chyba urodzić małym murzynkiem w Somalii czy innej Erytrei. Trzeba się cieszyć z tego gdzie się jest i co się ma, jeśli mamy spokój. Bo większość ludzi na naszej planecie ma dużo gorzej od nas.
Co do regresu, jest takie powiedzenie: "Trudne czasy tworzą silnych ludzi, silni ludzie tworzą dobre czasy, dobre czasy tworzą słabych ludzi, słabi ludzie tworzą trudne czasy." I koło zamyka się.Akurat pisałem o naszej cywilizacji, więc ten argument z Somalią lub Erytreą jest nietrafiony. W ogóle jak ma mi pomóc fakt, że ktoś gdzieś ma gorzej? Tak się nie leczy depresji. Ludzie zamożni i wpływowi też ją mają. To, że w Afryce biegają głodne dzieci nie sprawi, że poczują się lepiej. Tak samo na poziomie cywilizacyjnym. Regres "starego świata" jest widoczny gołym okiem, zarówno na poziomie demograficznym, jak i kulturowym czy technologicznym.
Brakuje szarych bloków na horyzoncie X3Haha zastanawiam się czy rzeczywiście to tak wygląda ?