• Suddenly unable to log into your ZooVille account? This might be the reason why: CLICK HERE!

Topik offtopowy do dyskusji o wszystkim ⚡️

Czytałem trochę o rządzie w Nowej Zelandii i Australii, mają to dość dobrze przemyślane. Zawsze są jakieś niesnaski, ake takie życie XD
Covid całkiem dobrze pokazał, że są ogarnięci.

Igrzyska i po igrzyskach. Było trochę dram, memicznych sytuacji. Co ogólnie sądzicie i IO w Paryżu i co zapamiętacie najbardziej?

Nie popisaliśmy się za bardzo, jedno złoto. Z drugiej strony nie poszło aż tak źle, bo z czymś wrócimy ^ ^
A najbardziej zapamiętam breakdance X3 Za 4 lata sam się zgłoszę!

Ogólnie kupa gówna śmierdzącego, jak większość "kultury popularnej". Takie widowisko, żeby lud miał na co popatrzeć i zapomnieć o szarej codzienności.

Breakdance podobno ma na następnych igrzyskach w LA nie być bo nie cieszył się zbytnio popularnością w Paryżu, przymierzają się do zdjęcia boksu z programu igrzysk ze względu na afery korupcyjne (ciekawe czy przez te dramy z babochłopami też) ale to jeszcze nie potwierdzone.
Medalowo igrzyska były kiepskie, gorsze dla Polski były tylko te z 1956roku ponoć. Ale kilka krajów, które nie miały nigdy medali na IO - w końcu je zdobyły np St.Lucia albo uchodźcy (choć oni to akurat nie kraj). Ja tam wspierałam mocno Australię (czwartą w ranku) a najbardziej moją kochaną Nową Zelandię (jedenastą). Kiwi zawsze w serduszku namber łan ?

Za legislację odnośnie broni Australia ma u mnie dożywotniego bana. Ha tfu na nich. Świat schodzi tak na psy. Niedługo to już będzie można sobie tym w łeb pierdolnąć z tym wszystkim.

Igrzyska i po igrzyskach. Było trochę dram, memicznych sytuacji. Co ogólnie sądzicie i IO w Paryżu i co zapamiętacie najbardziej?
Słabe, ale nie chodzi tylko o nasze medale, ale ogólnie, wizualnie, organizacyjnie, politycznie. Otwarcie bardzo prowokacyjne i raczej niesmaczne. Lewica musiała robić mocne wygibasy żeby tłumaczyć transfaceta bijącego kobiety.

Tylko że od bardzo dawna nie istnieje już podział lewica prawica centrum... Piłsudski co wielu zdziwi był LEWICĄ i zadeklarowanym komunistą. PiS łapał się już pod skrajną prawicę, centrum oraz centrum z wychyleniem prawicowym. Podział od dawna nie jest tak prosty i określa się go już na 18 osiach. U mnie w jednym z tych testów wyszło 80% na militaryzm na przykład. Oraz 60% na nacjonalizm. Militaryzm to kult/pogląd państwa o wzorze militarnym jak Szwajcaria na przykład
Piłsudski określał się socjalistą, co dziś można by uznać za prawicowe poglądy...

Ilość materiałów z tego kraju może to sugerować
Hiszpańskojęzyczna jest spora część świata, a legal w UE to Finlandia, Węgry, Rumunia

Prokuratura umorzyła śledztwo przeciwko popkowi
Czyli jednak dobrze przewidywałem...

Za legislację odnośnie broni Australia ma u mnie dożywotniego bana. Ha tfu na nich. Świat schodzi tak na psy. Niedługo to już będzie można sobie tym w łeb pierdolnąć z tym wszystkim.

Hmm.. chodzi Ci że na wędki, kusze i niektóre nożyki też trzeba mieć zezwolenie? Bo nie sprecyzowałeś powodu swojego oburzenia. ?

Tymi narzędziami akurat się nie interesowałem. Miałem na myśli broń w rozumieniu potocznym, tj. broń palną.

Tymi narzędziami akurat się nie interesowałem. Miałem na myśli broń w rozumieniu potocznym, tj. broń palną.
Wymień kraje tzw. Północy, gdzie dostęp do broni nie jest ograniczany? USA i długo nic. O Polsce to już lepiej nie wspominać...

Szwajcaria się chyba nie zalicza do krajów północy a broń jest tam obecna praktycznie w każdym domu. I wbrew temu co się mówi o broni i jej posiadaniu to pod tym względem jest akurat ZA.
Miałam kiedyś okazję postrzelać na strzelnicy i było bardzo fajnie. Choć oczywiście nie przekłada się to na używanie broni w sytuacjach krytycznych.

E bez przesady. Są kraje gdzie jest dużo gorzej z warunkami do życia. Nie chciałbyś się chyba urodzić małym murzynkiem w Somalii czy innej Erytrei. Trzeba się cieszyć z tego gdzie się jest i co się ma, jeśli mamy spokój. Bo większość ludzi na naszej planecie ma dużo gorzej od nas.

Akurat pisałem o naszej cywilizacji, więc ten argument z Somalią lub Erytreą jest nietrafiony. W ogóle jak ma mi pomóc fakt, że ktoś gdzieś ma gorzej? Tak się nie leczy depresji. Ludzie zamożni i wpływowi też ją mają. To, że w Afryce biegają głodne dzieci nie sprawi, że poczują się lepiej. Tak samo na poziomie cywilizacyjnym. Regres "starego świata" jest widoczny gołym okiem, zarówno na poziomie demograficznym, jak i kulturowym czy technologicznym.

E bez przesady. Są kraje gdzie jest dużo gorzej z warunkami do życia. Nie chciałbyś się chyba urodzić małym murzynkiem w Somalii czy innej Erytrei. Trzeba się cieszyć z tego gdzie się jest i co się ma, jeśli mamy spokój. Bo większość ludzi na naszej planecie ma dużo gorzej od nas.
Podzielam ten optymizm, jesteśmy uprzywilejowani nawet w Europie, bo mamy bezpieczeństwo i spokój w przestrzeni publicznej.

Akurat pisałem o naszej cywilizacji, więc ten argument z Somalią lub Erytreą jest nietrafiony. W ogóle jak ma mi pomóc fakt, że ktoś gdzieś ma gorzej? Tak się nie leczy depresji. Ludzie zamożni i wpływowi też ją mają. To, że w Afryce biegają głodne dzieci nie sprawi, że poczują się lepiej. Tak samo na poziomie cywilizacyjnym. Regres "starego świata" jest widoczny gołym okiem, zarówno na poziomie demograficznym, jak i kulturowym czy technologicznym.
Co do regresu, jest takie powiedzenie: "Trudne czasy tworzą silnych ludzi, silni ludzie tworzą dobre czasy, dobre czasy tworzą słabych ludzi, słabi ludzie tworzą trudne czasy." I koło zamyka się.

Co do regresu, jest takie powiedzenie: "Trudne czasy tworzą silnych ludzi, silni ludzie tworzą dobre czasy, dobre czasy tworzą słabych ludzi, słabi ludzie tworzą trudne czasy." I koło zamyka się.
I to jest niestety prawda ⤴️

JA MIAŁEM TO SZCZĘŚCIE ZE SIE URODZIŁEM I WYCHOWAŁEM W TRUDNYCH CZASACH I TO MNIE UKSZTAŁTOWAŁO NA TWARDEGO CZŁOWIEKA ?CO SOBIE PORADZI W ŻYCIU ZE WSZYSTKIM I TAKI WŁAŚNIE JESTEM TERAZ.

Tutaj ten starbuń mi nie pasuje, ale w sumie ja z prowincji jestem, więc może w dużych ośrodkach to tak wygląda. BTW Meg skąd ta zmiana ksywki? Dopiero teraz zauważyłem.

Seb odszedł z forum i zostawił mi konto. Zmieniłam zatem nicka i dane do logowania bo już siedzę tu sama ?

1000027857.png

Od czasu do czasu wrzucam jego graficzki bo nadal tworzy artworki, komiksy i pikselarty choć zrezygnował z AI, powiedział że "to gówno zabija własny styl, rozleniwia i ludzie będą żałować że tego Ai używają".

Haha nie szykują ?
Po prostu męczą mnie pytania w PMkach o avatara, o doświadczenia, o Wolfiego itd. Zrobiłam sobie w apce do emotek zestaw graficzek na podstawie mojego zdjęcia. Wyszło nawet fajnie i podobnie choć pikselarty Sebka są dużo lepsze.

Witajcie współplemieńcy czy oglądaliście może nowego obcego albo dead pool-a co o nich sadzicie ja oglądałem a ciekawi mnie wasze zdanie.

Szkoda go, ale rozumiem. Też mam ochotę rzucić to w cholerę i zająć się, na przykład, uprawianiem... marchwi.

Nie przepadam jakoś za superbohaterami, w sumie chyba tylko spidermana lubię i batmana. Cała reszta to jakaś abstrakcja, wymysły. Ostatnio oglądałam w kinie The Quiet Place i było całkiem fajne.

A teraz zapodam coś śmiechowego ?

1000028050.jpg

Back