Polecam dla lubiacych taką tematyke i posiadajacych chwile wolnego czasu obie to + 850 str tekstu i + 200 str przypisów, tłumaczen itp. A dla lubiacych bardziej obrazki niz tekst to proponuje takie coś.Polecasz czy nie za bardzo? Ja za kilka dni chyba sięgnę po coś na temat antycznych cywilizacji.
A tymczasem;
Biorąc pod uwagę tylko nasze forum, dodałabym jeszcze kilka przykładów haha
41 rocznikowo, deprecha na karku jak cholera, wiec u mnie ten leżący konik to każdy dzień każda pora dnia i nocyŚwietna ta grafika. Można patrzeć jak na rybki w akwarium. Bardzo relaksujące nie powiem, na tapetę ekranu komputera też się nadaje.
View attachment 645855
A jak to jest z Wami? Bo u mnie ten leżący konik to druga połowa tygodnia haha, jurna w pracy jestem przez pierwsze cztery dni a ostatni to praktycznie odliczanie do końca od momentu zeskanowania karty rano i rozpoczęcia analiz..
Nie warto przeplacać za lubrykanty! Polecam żel do usg, na allegro kosztuje 5zł za 0,5l, zapewniam. Różni się tylko tym, że jest bezzapachowy.Skoro temat o wszystkim, a forum o wiadomej tematyce to może ktoś mi coś więcej wyjaśni na temat lubrykantu.
Dość popularny jest J-Lube, J-109, Jorvet. I tu co mnie interesuje to nie jego wydajność, skuteczność i te zachwyty wszystkie, tylko wskazanie producenta o przeznaczeniu wyłącznie dla zwierząt (weterynaryjnym). Dlaczego produkt nie przeznaczony do stosowania przez ludzi, chociaż powszechnie wiadomo po co kupują prawie wszyscy ten proszek. Ktoś ma wiedzę w temacie?
A propos kruków, gawronów, wron i innych ptaków z rzędu wróblowych, rodziny krukowatych - taka mała rozpiska bo dla wielu ludzi każdy czarny ptak to.. wrona
View attachment 640182