• Suddenly unable to log into your ZooVille account? This might be the reason why: CLICK HERE!

Topik offtopowy do dyskusji o wszystkim ⚡️

1000036225.jpg

Pierwszy post z serii: Zbyteczna Wiedza 🤭

Bardzo ciekawa rozpiska z podziałem typów młotków 🔨

Last edited:
No jak kto? To przez Kopernika wszystko. Gdyby nie wymyślił że Ziemia krąży wokół Słońca i nie narobił ambarasu to nadal wszystko by było po staremu, jak oznajmiały starożytne zwoje i mędrcy. Słonko krążyło by wokół płaskiej Ziemi na skorupie żółwia i w zimie o 16tej mielibyśmy nadal jasno.

To wszystko wina Kopernika że tak świat poprzestawiał! 😆

No jak kto? To przez Kopernika wszystko. Gdyby nie wymyślił że Ziemia krąży wokół Słońca i nie narobił ambarasu to nadal wszystko by było po staremu, jak oznajmiały starożytne zwoje i mędrcy. Słonko krążyło by wokół płaskiej Ziemi na skorupie żółwia i w zimie o 16tej mielibyśmy nadal jasno.

To wszystko wina Kopernika że tak świat poprzestawiał! 😆
Coś w tym jest ...

W świat albo na forum ZV czy innym mamy to co mamy: "z kąt jesteś", "hej maleńka poklikamy?", "kcesz popisac, poniewarz mam psa", "robiłaś to z nim, spuszczal sie do srodka? Otpisz"

Przykładów można mnożyć mnóstwo haha 😅

Miejmy nadzieję, że to dobry znak ?

Czy dopiero zaczynając mogę dodawać znajomych i udzielać się w czatach? Czy muszę przejść ścieżkę nowicjuszki i uzbroić się w cierpliwość ?
Hey jestem totalnie zielony tutaj i mam podobne pytanie, nie chciałbym popełnić jakiejś gafy. P.s. ktoś z okolic Podbeskidzia ?

Hey jestem totalnie zielony tutaj i mam podobne pytanie, nie chciałbym popełnić jakiejś gafy. P.s. ktoś z okolic Podbeskidzia ?
Możesz dodawać osoby kt chcesz obserwować i pisac w postach a wiadomości prywatne dopiero jak napiszesz 10 postów i poczekasz 12 h do aktywacji tych PM.

W świat albo na forum ZV czy innym mamy to co mamy: "z kąt jesteś", "hej maleńka poklikamy?", "kcesz popisac, poniewarz mam psa", "robiłaś to z nim, spuszczal sie do srodka? Otpisz"

Przykładów można mnożyć mnóstwo haha 😅
Ja się spotkałem z odwrotną reakcją, okazuje się, że można być zbyt oczytanym, mieć za bogate słownictwo i zbyt wielką wiedzę ogólną.
Nie wiem, czy to ja, jestem inny, czy ten świat schodzi na psy. Jednak, patrząc na to co się dzieje i w myśl zasady, idiotami łatwiej się kieruje, zaczynam myśleć ze mamy tutaj kombinację Nowego wspaniałego świata i 1984.
Ogólnie, z moich obserwacji, a mam lat prawie 40, przeżycia kilkudziesięciu praktykantów, po studiach i technikum, uważam że poza nielicznymi wyjątkami, ci ludzie wyzuci są z zdolności myślenia abstrakcyjnego, łączenia faktów, czy wniosków przyczynowo - skutkowych. O ile kiedyś to nie było tak zauważalne (mieliśmy mniejsze bańki znajomości), tak dzięki internetowi takie osoby uzyskały możliwość dostarczania „treści” do każdego.

Ostani zakup, zaczynam czytać, po kolejnym ukończeniu całej sagi. BTW, co myślicie o Wiedzminie 4 i Ciri jako Wiedzminka? Redzi trochę odjechali i moim zdanie, zbyt zachowaczo podchodzą do tematu, stali się tym, czym EA, czy Ubisoft, niestety:( Doją markę do upadłego

Attachments

• IMG_1090.jpeg
    IMG_1090.jpeg
    2.2 MB · Views: 6
Żeby to tylko tak.:censored:
Mhm, na szczęście, nie mialem szczescia poznać, ale nie ukrywam ze sam nie jestem leniwy i wstawianie polskich znaków, jak i interpunkcja, nie są moją mocną stroną.
Mnie zastanawia na co liczą tacy faceci (jak rozumiem, to oni tak się zachowują)?
Z kobietami tutaj nie piszę, a jeśli juz, to mam duuuże obiekcje, co do ich heh kobiecosci, no ale, mozna o olimpiadę wygrac, wiec co ja wiem

Mhm, na szczęście, nie mialem szczescia poznać, ale nie ukrywam ze sam nie jestem leniwy i wstawianie polskich znaków, jak i interpunkcja, nie są moją mocną stroną.
Mnie zastanawia na co liczą tacy faceci (jak rozumiem, to oni tak się zachowują)?
Z kobietami tutaj nie piszę, a jeśli juz, to mam duuuże obiekcje, co do ich heh kobiecosci, no ale, mozna o olimpiadę wygrac, wiec co ja wiem
?

Ostani zakup, zaczynam czytać, po kolejnym ukończeniu całej sagi. BTW, co myślicie o Wiedzminie 4 i Ciri jako Wiedzminka? Redzi trochę odjechali i moim zdanie, zbyt zachowaczo podchodzą do tematu, stali się tym, czym EA, czy Ubisoft, niestety:( Doją markę do upadłego
Przeczytałem, powiem tak, słusznie robi, że kończy sagę, czuć zmęczenie, czuć trochę niechciejstwo i chyba wypalenie serią. Jestem świeżo po Trylogii Husyckiej, a niedawno skoczyłem poprzednie „Wieśki”, czułem gigantyczną różnicę, na plus dla starszych książek, w zasadzie, cieżko to porównać.
W zasadzie książka to na wyrost, raczej opowiadanie, na jeden, max dwa wieczory.

Ja się spotkałem z odwrotną reakcją, okazuje się, że można być zbyt oczytanym, mieć za bogate słownictwo i zbyt wielką wiedzę ogólną.
Nie wiem, czy to ja, jestem inny, czy ten świat schodzi na psy. Jednak, patrząc na to co się dzieje i w myśl zasady, idiotami łatwiej się kieruje, zaczynam myśleć ze mamy tutaj kombinację Nowego wspaniałego świata i 1984.
Ogólnie, z moich obserwacji, a mam lat prawie 40, przeżycia kilkudziesięciu praktykantów, po studiach i technikum, uważam że poza nielicznymi wyjątkami, ci ludzie wyzuci są z zdolności myślenia abstrakcyjnego, łączenia faktów, czy wniosków przyczynowo - skutkowych. O ile kiedyś to nie było tak zauważalne (mieliśmy mniejsze bańki znajomości), tak dzięki internetowi takie osoby uzyskały możliwość dostarczania „treści” do każdego.
1984 bardzo dobry rocznik :D. A Orwell powinien zaliczać się do lektury obowiązkowej, zanim stanie się rzeczywistością.

Folwark Orwella muszę przeczytać, nie miałam okazji a podobno dobra lektura i paradoksalnie jakże jest blisko wydarzeń wokół nas.. A Terry'ego Pratchetta i Świat Dysku lubicie? Świetne historie ze specyficznym humorem i jeszcze bardziej specyficznymi okładkami 😊

Inwestowanie? Czyżbyś bawił się w coaching i promowanie tzw.sukcesu i bogactwa przed 30ką? Oby nie bo coaching to taki sam rak tworzący zafałszowany obraz sukcesu jak piramidy finansowe, te obecne i te z przeszłości.

FB_IMG_1732758778485.jpg

Kolejna wrzutka z serii: Zbyteczna Wiedza 🤣

Skoro temat o wszystkim, a forum o wiadomej tematyce to może ktoś mi coś więcej wyjaśni na temat lubrykantu.
Dość popularny jest J-Lube, J-109, Jorvet. I tu co mnie interesuje to nie jego wydajność, skuteczność i te zachwyty wszystkie, tylko wskazanie producenta o przeznaczeniu wyłącznie dla zwierząt (weterynaryjnym). Dlaczego produkt nie przeznaczony do stosowania przez ludzi, chociaż powszechnie wiadomo po co kupują prawie wszyscy ten proszek. Ktoś ma wiedzę w temacie?

Co do Pratchetta i Świata Dysku to uwielbiam wszystko co napisał sam i nie sam. Regularnie wracam do ŚD w formie audiobooków słuchanych głównie w aucie. Lubię wersje "czytał Wojtek" kiedyś dostępne na chomiku, ale dalej krążące po Internecie. Jeśli nie znacie, to ktoś amatorsko czytał i co prawda wlpoerwzze 2-3 byly dość słabej jakości, to kolejne już naprawdę dobrej. Chyba kilkanaście tomów nagrał.

Co do Rozdroża Kruków, to mi się podobało, przynajmniej fabuła nie była zagmatwana zbytnio. Mimo, że poprzednie częsci bardzo mi się podobały, to momentami miałem problem, co, kto, gdzie, z kim. Choć przyznam, że je słuchałem jako audiobooki, jakaś superprodukcja audioteki, bardzo dobrze nagrane, ale nie wiem, czy w 100%zgodne z książką.

Back