• NOTICE: Welcome back to Zooville! We've had to completely rebuild the server and restore data from backups after a non-security-related hardware incident. Please allow some time for the dust to settle. The site may be slow and not all features may work immediately. Intermittent downtime may occur while we work to restore the site.

Latest backup was from July 8th, so anything after that date will have been lost but that should have been less than 24 hours of data.

While restoring from backups we're also upgrading to the latest forum software.

Co vám leží na srdci?

pes

Moderator
Staff member
Tohle je obyčejné vlákno na pokec o čemkoli. Nemusí se jednat o zoo, ani se to nemusí týkat zvířat. Jednoduše věci o kterých se chcete pobavit. Například jak jste se měli, co nového ste objevili, co vás trápí, kdo vás nasral, co vás potěšilo...

Já jsem objevil toto:
Můj pes to má tak rád, že už máme dva a ti se střídavě sešívají. :D

necekal sem ze se nekdy budu tesit do prace, zacinam zejtra vecer nocni pro letosek. vanoce takovy spis depresivni (prvni bez George) tak budu v praci treba premejslet o jinejch vecech...

holcina mi harala pres svatky, ani nebyla chut s tim "neco delat"... parkrat sem ji ulevil jentak prstama, protoze se dostala i do takovy faze ze za mnou vicemene chodila pozadu s ocasem nastranu. trosku mne prekvapilo ze ani klucina na ni nic nezkusil. parkrat si liznul, ona na nej vycenila zuby a on toho nechal a sel za mnou "ulevit si" do ruky.

Celej tenhle rok byl takovej divnej. Hlavím důvodem byl samozřejmě Čínský Virus a lidská stupidita. Já si teda nemůžu stěžovat moc, protože pracovat z domu mi vyhovuje a netěším se na zbytečny plýtvání časem na cestování do práce a zpět.

Jo to se někdo má pracovat z domu. Já si jeřáb do obývaku odnést nemůžu. Taky řešime hárání. Malá hárá prvně tak sama ještě chudák neví co se s ni děje. Ale náš starej hnědej obšourník moc dobře ví a honí ji po celým bytě. Zatim byla čubina zvyklá že si jí moc nevšímal. Těd je z toho na větvi že ji nedá pokoj. Jo vznikaj z toho kolikrát vtipný situace ? malá schovaná pod dekou a Beňda píchá vzduch...nebo malá za květičánem a chudak nám na prázdno "obstřikuje" fíkus...no uvidíme treba mu pohnojení prospěje

Jo to se někdo má pracovat z domu. Já si jeřáb do obývaku odnést nemůžu. Taky řešime hárání. Malá hárá prvně tak sama ještě chudák neví co se s ni děje. Ale náš starej hnědej obšourník moc dobře ví a honí ji po celým bytě. Zatim byla čubina zvyklá že si jí moc nevšímal. Těd je z toho na větvi že ji nedá pokoj. Jo vznikaj z toho kolikrát vtipný situace ? malá schovaná pod dekou a Beňda píchá vzduch...nebo malá za květičánem a chudak nám na prázdno "obstřikuje" fíkus...no uvidíme treba mu pohnojení prospěje
To se nestydíš mu s tím nepomoct? :D Ruka nebo ústa, šup šup.

Konec loňského roku nebyl dobrý asi obecně. Pro mě byl špatný hlavně v tom, že dva kamarádi smazali svoje účty na Telegramu, nečekaně a bez varování, a já na ně nemám jiné spojení. Kdyby tu náhodou byli, tak ať se prosím ozvou (Čečovice a STM)

Kde nakupujete výhodně pamlsky pro psy. Ideálně větší balení nějakých sušených plic apod. za nějakou malou cenu?

Osobně buď kvalitnější pamlsky (nejčastěji právě sušené vnitřnosti, případně různé suchary apod.) v místních pet shopech či přes různé e-shopy (většinou nalezené přes Heureka či podobné vyhledávače) nebo občas i něco na způsob Denta Stix / Biscrok ze supermarketu. Cenu až tolik neřeším, pokud nejsou ty pamlsky vyloženě předražené a opravdu levným pamlskům se naopak raději vyhýbám.

Ta moje příšera zas vůbec neni na hračky :D už jsem toho zkoušel mraky a až na občasnej zájem o lítající talíř tak je spíš na to se se mnou "prát" honit se a podobně :D Jinak pamlsky milujeme psí piškotky a sušená ouška.

• Like
Reactions: pes
Tak sušená ouška a psí piškoty jsou jasný, stejně jako sušený masíčka. Ale modrá hračka a oranžová hračka je absolutní. Kdykoliv se ocitnu u kotce, už má jednu nebo druhou v tlamě. A na denní procházky a házet a nosit je jasné.

Zkoušeli jsre někdo sušit maso pro psy? Já jsem to párkrát dělal, ale chce to dobrý zdroj levného, ale dobrého masa aby se to vyplatilo.

Ty kupovany měkky sušeny masa se mi moc nelíbí, normální maso nezůstane měkké po usušení, kdo ví, co v tom je za chemii a vzhledem k tomu, že můj pes sežere těch pamlsků hodně, bych se tomu radši vyhnul.

Piškoty fungují dobře, ale je to cukr. Sice psovi čistím zuby každej den, ale taky je používám jenom jako zálohu.

Momentálně nejlepší mi příjdou kuřecí srdce. Jsou levná, vydrží na mrazáku a po uvaření je to bezpečný, masový a neškodný pamlsek.

Moje otázka byla směřovaná k tomu, kde levně sehnat kvalitní sušené pamlsky, jako jsou třeba sušené plíce. Prodávají to všude možně, ale ceny se liší a přece jenom nechce se mi platit 500 za víceméně sušený odpad masoprůmyslu. :D Nicméně občas člověk narazí na dobrý obchod, tak proto se ptám.

Dřív jsem maso pro hafany kupoval u řezníka na naší vesnici a sušil doma v troubě skoro pořád. Je to jednoduché jak facka pokud máte horkovzdušnou troubu a dobrého řezníka. Potom co jsem ale objevil "ziwipeak" už to nedělám

se priznam ze susenejm vnitrnostem moc nefandim. jednou sme zkouseli ovci strivka a jako chutnalo jim a ja mel pozdejc plnou kuchyn cervu... vetsinou kupuju "random" pamlsky kdyz nekde potkam, jen koukam jestli v tom neni sul a jaky pomery veci v tom sou. slecna docela ujizdi na zubnich krizich, ty kupuju asi nejvic. musim rict ze celkem fungujou. zuby ji necistim a ma je krasne bily a ani z tlamky ji nesmrdi.

To já používám akorát jako pamlsek na odreagování. Na zuby to vliv nemá, to mně řekl veterinární zubař. :D Nicméně kartáček funguje dobře i je to poznat, když mu třeba pár dní nemůžu čistit zuby, tak mu smrdí tlama.

Já někde zaslechl, že častější čistění zubů kartáčkem psům ničí zubní sklovinu, nicméně netuším co je na tom pravdy. Osobně jsem hafanům nikdy zuby kartáčkem nečistil, namísto toho jsem jim pravidelně dával čistící pamlsky (například zmíněné Denta Stix) a dřevěné hračky na kousání (čímž se zuby přirozeně čistí).

Já někde zaslechl, že častější čistění zubů kartáčkem psům ničí zubní sklovinu, nicméně netuším co je na tom pravdy. Osobně jsem hafanům nikdy zuby kartáčkem nečistil, namísto toho jsem jim pravidelně dával čistící pamlsky (například zmíněné Denta Stix) a dřevěné hračky na kousání (čímž se zuby přirozeně čistí).
Tak pokud kouše dřevěné hračky je dost mizivá šance že mu sklovinu poškodíš silikonovým kartáčkem. Já si nemůžu pomoct ale přijde mi že mám veta z doby kamenný. Mně dentatyčinky a podobný "čistidla" odmítl. Na jeho doporučení kousek tvrdého chleba ? To samý když mi poradil koupit čubině parůžek. Mně samotnýho by to nenapadlo. Je to fajn chlap. Ale už by mohl jít do důchodu. Přece jenom v 92 letech dělat veta?

Jen tak ze zvědavosti máte tady někdo psa "zajíce" ? Moje čubina to je hroznej vegan...mrkev papriky okurky ovoce...cokoliv zelenýho. Kolikrát když ji chystám misku sežere nejdřív zeleninu a pak zdlábne maso. Naopak náš starší to je masák hadr...masíčko,vnitřnosti,vajíčka tvaroh atd...ale dostat do něj kousek zeleniny? Možná tak vařečkou jako huse ??

Můj veterinární zubař říkal, že zubní plak tvrdne po 48 hodinách a proto je dobry čistit zuby každej den. Na ty dentastyx věci měl dobrou odpověď, kdyby to fungovalo, tak už to dávno používají lidi. :D Navíc ať děláš, co děláš, toto bude pes kousat zadníma zubama a přední mu to vůbec nečistí. Princip toho spočívá v tom, že to obsahuje nějakou vůni a pak se zdá, že to něco dělá.
Kosti jsou rozhodně tvrdší než kartáček a ty se taky doporučují na čištění zubů. Navíc nepoužívám ani pastu, jenom vodu a stejně to funguje.

Ahoj, jsem v této komunitě nováček. Nikoho ve svém okolí neznám a nemám. Hledám spíše pokec, někkoho zkušenějšího, kdo mě zasvětí. Jsem zadaný kluk. Zvířata, především psi se mi líbili vždycky, ale dlouho jsem si nechtěl přiznat, že mě i vzrušují. Zlom nastal, když jsme k nám nastěhovali ovčáka manželky. Jednou jsem ležel nahý na pohovce, přišel a očichával mě. Rozrušilo mě to, nechal jsem ho. Pak mě olízl a mnou projelo vzušení, jaké jsem nikdy nezažil. Začal mě silně přitahovat. Hledám někoho na cosi jako pomoc.

31ee7396776fae063d0032b79e6000cf.gif

sem ted jentak nahodou objevil ze ma holcina asi rada rimming. sem vylezl ze sprchy a jdu se hrabat ve skrini pro veci jeste stale nahej. ona prisla a normalne mi nacpala cumak mezi pulky a jela. snad 15 minut ji to bavilo, zarazil sem ji az ja kdyz mi zacala protrhavat chlupy kolem (to uz nebylo moc prijemny). ted si ale trosku drbu hlavu nad tim co ji k tomu vedlo. sexualni to pro ni bylo asi tezko, nejakej tip?

ona se ted obecne chova divne. je brezi bud falesne nebo doopravdy, to se dozvime az za tejden. tj nejblizsi termin co mas nas vet volnej.

Můj pes to má taky rád. Nevím proč, ale je to příjemny, tak proč ne. :D
Takže už budeš konečně tatínek? :D

to ja doufam spis ze ne.. skoro v sedmi letech prvorodit je hodne spatnej plan. cecky ji rostou, zere na co prijde ale bricho ji neroste, jenze to by prej nemuselo nic znamenat u vetsich fen a lajk po hmatu pozna prd...

blby bude i kdyztak vykoumat kdo je vlastne otec. dvakrat se mi za ni dostal uplne cizi pes kdyz sem nebyl doma, ani nevim kudy. prijdu domu a v obyvaku pes navic. v aktu sem je sice nezastihl, ale nejakou chvili spolu asi byli osamote. vyprazdnil vsecky misky v dome a rozvaloval se na gauci. jednou se za ni dostal ten muj vetsi kluk, jenze toho sem poctive "vyprazdnil" nez sem odjel a kdyz sem se vratil tak se hlasil znova. to sem byl pryc treba dve hodky takze si nemyslim ze by mel material aby ji neco udelal.

parkrat uz falesne brezi byla, ted se ale chova trosku jinak nez pri jinejch faleskach tak se prave bojim jestli to ted nema doopravdy.

Back